Drink jij graag wijn? Dan zal je daar ook tijdens je vakantie vast en zeker regelmatig van genieten. Als er even niets hoeft, je de dag erna niet naar je werk hoeft en de dagen nauwelijks een duidelijk begin en eind lijken te kennen, is het extra genieten van een goed glas wijn. Aan welke wijn geef jij tijdens je vakantie de voorkeur?

Een wijn uit de streek: voor een intensere beleving

Ga je op vakantie naar het buitenland, dan kan het extra leuk zijn om ter plekke te genieten van een wijn uit de streek. Je zal zien, die Italiaanse witte wijn smaakt extra lekker als je je ook daadwerkelijk in Italië bevindt. 

Kiezen voor een wijn uit de streek heeft verschillende voordelen. Ten eerste past de smaak ervan perfect bij alles wat je andere zintuigen oppikken. De geuren, de kleuren en de smaken van een streek zijn vaak perfect in balans. Drink je een wijn die uit de regio komt waar je je bevindt, dan zal je zien dat de smaak ervan geweldig uitkomt tegenover het uitzicht waar je van geniet, de geluiden die je om je heen hoort en de geuren die je opsnuift. De wijn gaat er extra lekker door smaken, terwijl de omgeving ook nog eens extra bijzonder en mooi lijkt te worden.

Bovendien leer je op deze manier niet alleen de streek waar je je bevindt, maar ook de wijnen die je kunt krijgen verspreid over de hele wereld een beetje beter kennen. Ga je regelmatig op vakantie naar verschillende landen, doe je op deze manier ongemerkt heel wat wijnervaring op, en zal je zien dat je de smaken die de verschillende landen en streken hebben steeds beter gaat herkennen.

Je favoriete wijn: op vakantie alleen het beste

Alles leuk en aardig met die Spaanse rode wijn, maar als jouw favoriet een Franse is, terwijl je in Spanje op vakantie gaat, dan zorg je toch echt gewoon dat er een Franse wijn in je glas belandt. Het is je favoriet, en daar wil je tijdens de fijnste weken van het je jaar vooral van genieten.

Natuurlijk is ook hier helemaal niets mis mee. Juist tijdens je vakantie wil je je omringen met de dingen waar je van houdt, en je favoriete wijn hoort daar ook bij. We lachen wel eens om al die Nederlanders die hun favoriete levensmiddelen meenemen op vakantie, maar wat is er nu eigenlijk echt mis mee? Als jouw vakantie er beter van wordt als je je favoriete, vertrouwde smaken iedere dag kunt ervaren, zou je wel gek zijn als je dat niet zou doen, toch?

Een wijn die past bij het gerecht op je bord: nieuwe combinaties ontdekken

Tenslotte kun je je wijn ook aanpassen aan de gerechten die op je bord liggen. Deze zullen op vakantie vaak anders zijn dan thuis, zodat er ook andere wijnen in aanmerking komen. Een leuke manier om nieuwe combinaties te ontdekken, zeker als je je ter plekke goed laat adviseren.