Staat er de komende maand een verjaardag op de planning, of heb je iets anders te vieren en wil je gasten thuis uitnodigen? Dan vergt dat enige voorbereiding. Bij een goede voorbereiding hoort een unieke en persoonlijke uitnodiging, een opgeruimd huis en een sfeervolle aankleding. Uiteraard mag het inkopen van de hapjes en drankjes ook niet ontbreken. Wil je je gasten een toegankelijke, maar smaakvolle wijn aanbieden? Lees hier met welke wijnsoorten je zeker goed zit, en hoe je je feestje het beste kunt voorbereiden! 

Een goede voorbereiding 

Om er een geslaagd feestje van te maken, is het belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Hieronder zie je een aantal tips om er zeker van te zijn dat je je gasten met een gerust hart kunt ontvangen. 

  1. Maak van tevoren een playlist met voldoende afwisseling, begin bijvoorbeeld het eerste half uur met fijne jazzy lounge muziek om je gasten op hun gemak te stellen. Na een uurtje kun je gaan voor de meer dansbare en aanstekelijke beats.

  2. Zorg voor voldoende ruimte en pas je interieur eventueel aan om meer plek te creëren. Maak verschillende zithoekjes, zorg voor een dansvloer, feestelijke verlichting, een tafel voor de hapjes en drankjes, en eventueel statafels. Ook is het leuk om je buitenruimte gezellig te maken met comfortabele zitplekken, lichtslingers, lantaarntjes en wellicht een vuurkorf.

  3. Zet verschillende lekkere (zelfgemaakte) hapjes neer en presenteer het op kleurrijke schalen en borden. 

Welke drankjes schenk je? 

De drankjes mogen niet ontbreken op je feest. Om in te spelen op de verschillende voorkeuren van je gasten, is het altijd verstandig om zowel alcoholvrije drankjes, als bier en toegankelijke wijnen te serveren. Voor de mensen die niet drinken zijn er tegenwoordig hoogwaardige alternatieven te koop zoals alcoholvrij bier, of verschillende soorten alcoholvrije wijn. Geen zin om met zware flessen heen en weer te sjouwen? Gelukkig kun je ook online je wijn bestellen

Inspiratie

Wil je binnenkort wijn inslaan, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Een populaire wijnsoort is bijvoorbeeld de Beaujolais. Dit is een soepele en lichte Franse wijn gemaakt van Gamay druiven. Omdat deze wijn fruitig is en niet zwaar op de maag ligt is hij erg toegankelijk en zal hij vast bij de meeste gasten in smaak vallen. 

Bubbels

Ook een frisse en feestelijke bubbel doet het altijd goed bij gelegenheden. Kies bijvoorbeeld voor een Spaanse cava brut. Cava is een heel geschikte mousserende wijn voor feesten vanwege de fruitige lichte smaak. De gasten die geen alcohol drinken, kun je bijvoorbeeld een alcoholvrije mousserende wijn aanbieden van Riesling druiven. Dit is een feestelijk alternatief met een heerlijk frisse bubbel. 

Kortom, een combinatie van dansbare beats, een sfeervolle aankleding, smaakvolle wijn en jouw dierbare vrienden zullen het perfecte recept zijn voor een bijzonder en onvergetelijk feest!