De gele kiwi is een krachtvoedsel dat oorspronkelijk uit China komt. Hij werd in het begin van de twintigste eeuw in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd, en is sindsdien een populaire vrucht in dat land geworden. De gele kiwi wordt ook in andere delen van de wereld geteeld, o.a. in Italië, Spanje, en Brazilië.

De gele kiwi is een krachtvoedsel en het zit boordevol voedingsstoffen die het een uitstekende keuze maken voor atleten en mensen die een energieboost zoeken.

Hier zijn enkele van de redenen waarom de gele kiwi zo’n goede keuze is:

De gele kiwi is een goede bron van voedingsvezels, die kunnen helpen om de spijsvertering te reguleren. Ze levert ook veel vitaminen en mineralen, waaronder kalium, vitamine C, en magnesium. Deze voedingsstoffen zijn essentieel om het energieniveau op peil te houden en vermoeidheid te voorkomen. Bovendien bevat de gele kiwi antioxidanten die kunnen helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

De zoete en pittige smaak van de gele kiwi maakt het een ideaal ingrediënt in smoothies en andere gezonde drankjes. Ze kan ook aan fruitsalades of desserts worden toegevoegd. Met zijn hoge voedingswaarde is de gele kiwi een prima keuze voor een powersnack of maaltijd. Dankzij deze vele gezondheidsvoordelen wordt de gele kiwi snel een populair supervoedsel.

De gele kiwi kan zoals gezegd goed gebruikt worden in allerlei gerechten, zowel zoet als hartig.

Hier zijn een paar kleine en makkelijke recepten om je alvast op weg te helpen:

Gele kiwi smoothie

Om een gele kiwi smoothie te maken, meng je 2-3 gele kiwi’s met 1 banaan, 1 kop amandelmelk, en een paar ijsblokjes.

Gele kiwi vruchtensalade 1

Voor een fruitsalade meng je 1 in blokjes gesneden appel, 1 in blokjes gesneden peer, 1/2 kopje bosbessen, en 1/2 kopje frambozen door elkaar.

Doe er 2 geschilde en in plakjes gesneden gele kiwi’s bij.

Schep alles door elkaar met een lichte yoghurtdressing met honing- of vanillesmaak.

Gele kiwi vruchtensalade 2

Combineer 2 kopjes gehakte gele kiwi met 1 kop gehakte aardbeien, 1/2 kop bosbessen, 1/4 kop rozijnen, en 1/4 kop gehakte amandelen.

Besprenkel met honing of agave nectar voor extra zoetheid.

Gele kiwi yoghurt parfait

Maak laagjes van 1/2 kopje vanille-yoghurt, 1 /4 kop gehakte gele kiwi, en 1 eetlepel granola.

Top af met een klodder slagroom en nog meer gehakte kiwi en geniet ervan!

Nu je wat meer weet over dit lekkere en gezonde stukje fruit kun je jezelf afvragen waarom je niet lekker een heerlijke gele kiwi toe zou voegen aan je volgende maaltijd, want je zult de smaak heerlijk vinden en je doet je lichaam er erg veel plezier mee!

Bedankt voor het lezen en geniet er alvast van!